Apps Anime dan Manga Terbaik di Android

Apps Anime dan Manga Terbaik di Android | Di pagi ini saya ingin berkongsi apps untuk menonton/download anime dan apps untuk membaca/download manga yang saya gunakan sekian lama. Saya memberi jaminan apps ini ialah yang terbaik setakat ini. Inilah kelebihan Android!

Animania

Animania

Animania ialah satu apps yang membolehkan anda menonton atau download anime. Apps ini tidak memerlukan sokongan flash untuk menonton video kerana format video di dalam ini berbentuk stream yang boleh dimainkan hampir dalam semua peranti Android. Apa yang dapat saya simpulkan ialah apps ini mempunyai interface yang cantik dan mesra pengguna.

Sebelum ini apps ini available di Play Store namun beberapa hari lepas saya dapati ia telah dikeluarkan dari Play Store. Kemungkinan apps ini telah melanggar term Play Store namun anda masih dapat download apps tersebut melalui link ini. KLIK SINI untuk download APK Animania.

Manga Rock

Manga Rock

Manga Rock ialah sebuah apps untuk membaca atau download manga seperti Naruto, One Piece dan sebagainya. Hampir semua manga dapat dibaca di dalam apps ini. Ia sangat mesra pengguna dan selamat.

Apps ini dapat dimuat turun melalui Play Store. Klik sini untuk download

4 comments
 1. titan
  Jan 23, 2014
  mak aku marah bila aku install benda nih kat smartphone dia.
  • Amirul
   Jan 23, 2014
   Yang pi install kt telefon mak tu kenapa? Hahahaha
   • titan
    Jan 26, 2014
    dah aku takde smartphone.
 2. Aini
  Jul 22, 2014
  xleh pun download animania tu
Amirul