Category: Amirul

2

Kemeriahan 8th Fira Malaysia Cup 2015

Sesudah tamat final exam, saya berpeluang menjadi sebahagian dari peserta 8th Fira Malaysia Cup yang berlangsung di Politeknik Ungku Omar di Ipoh. Pengalaman yang amat berharga saya dapat ketika menyertai pertandingan robotik ini. Terdapat...

6

Warga Asing di Malaysia kini sudah jadi BOSS

Warga Asing di Malaysia kini sudah jadi BOSS – Kalau korang perasan di sekitar ibu negara dan bandar sekitar Selangor yang menjual barang di kedai kebanyakkan warga asing. Kalau pergi Kuala Lumpur tak nampak Bangladesh...

6

Pengalaman Ambil JPJ Test

Pengalaman Ambil JPJ Test | Aku nak cerita pengalaman aku ambil ujian JPJ, alhamdulillah aku lulus JPJ Test. Bagi yang masih blur bagaimana keadaan semasa ujian nanti, boleh lah baca pengalaman aku memandu demi mendapatkan lesen...

8

Jika aku Seorang Ninja

Kan best kalau aku jadi Ninja macam dalam Naruto. Boleh gunakan kunai, pedang, katana dan ninjutsu untuk tewaskan musuh. Tak payah naik kapal sebab boleh timbul atas air. Tak perlu kontraktor untuk bina rumah...

26

Kelemahan Restoran Melayu

Kelemahan Restoran di Melayu | Pernah tak anda kecewa dengan Restoran Melayu yang anda kunjungi? Dengan makanannya yang tak sedap, dengan pekerjanya yang tak reti nak senyum, dengan suasana macam dekat pasar. Sejujurnya, saya...

15

Erti Kesyukuran Yang Rakyat Malaysia Harus Sedar

Alhamdulillah, hampir 18 tahun saya hidup dalam keadaan aman dan harmoni. Hidup di sebuah negara yang tidak bergolak, tiada peperangan dan penindasan. Dan lebih bersyukur saya apabila saya dilahirkan sebagai seorang Islam, diazankan setelah...

13

Rakyat Malaysia suka gambar Selfie?

Rakyat Malaysia suka gambar Selfie? | Selfie? Anda mesti salah seorang yang suka mengambil gambar selfie. Usah nafikan, saya tahu semua pernah mencuba selfie namun ada yang berani upload gambar di laman sosial dan ada yang...

3

Ancaman Terbesar Facebook

Kian hari, semakin ramai yang sudah cuci tangan dari berniaga menggunakan Facebook. Facebook semakin pailang dengan penggunanya. Sejak Facebook Ads diperkenalkan, peniaga-peniaga online semakin hilang sengatnya. Saya beri contoh Ahmad ada sebuah fanpage yang...