Jom baca artikel di sini, jangan lupa tinggalkan komen! Blog

1

Beza Perfume Original dan Fake

Ribuan perfume fake di pasaran membuatkan kita berhati-hati untuk membeli perfume original, ya lah takut bayar harga original tapi dapat perfume fake. Berikut merupakan cara untuk mengetahui beza perfume original dan fake di pasaran....

20

Kenapa Orang Bisnes Suka Show Off

Minggu ini saya cuba untuk meluangkan masa untuk berkopi dengan orang bisnes memandangkan waktu tu belum waktu gaji so saya memang betul-betul free.. Ajak mereka borak dan minum kopi di sekitar utara. Hasilnya, saya...

29

Kenapa Melayu Perlu Kaya

Apabila melibatkan “Melayu”, sudah pasti akan ada isu walau apapun topiknya. Namun saya ingin beri sebab mengapa Melayu perlu berusaha untuk menjadi kaya dari sekarang. Kita perlu ubah mentaliti kita. Mungkin ada yang kata...

24

Kelebihan Bela Kucing

  Berita baik untuk pencinta kucing! Sebenarnya banyak faedah kalau kita dekat dengan rakan berbulu ni. Rakyat Malaysia rata-rata membela kucing sebagai haiwan peliharaan. Orang Malaysia majoritinya memeluk agama Islam, jadi pemeliharaan kucing lebih...

15

Sakit Lutut Berbunyi

Sakit lutut berbunyi – Tak kira yang muda ataupun tua, masalah sakit lutut berbunyi kerap didengari. Adakah ini akan mendorong kepada sakit sendi yang kronik jika tidak di ambil berat? Tak mengapakah kalau tak...

13

Manfaatkan Ramadhan Bagi Individu Yang Sibuk

Manfaatkan Ramadhan – Mungkin tidak sukar bagi kita untuk meninggalkan amalan fardhu iaitu berpuasa di bulan Ramadhan dan solat lima waktu. Akan tetapi, adakah kita manfaatkan sepenuhnya bulan yang penuh rahmat ini? Seperti yang...

12

Hiking di Taman Negara Pulau Pinang

Hiking di Taman Negara Pulau Pinang – Bulan lepas entah macam mana saya boleh bersetuju nak hiking dengan gadis-gadis di Taman Negara Pulau Pinang. Jadi kami akan hiking di Taman Negara menuju ke Monkey...

12

Mandi Manda di Air Terjun Sedim

Hari ini plan, hari ini “jalan terus”. Pagi tu kami set, pagi tu terus ke Air Terjun¬†Sedim yang terletak kira-kira 20KM dari Kulim. Kami berkumpul di markas rahsia di Seberang Jaya sebelum ke sana...