Senarai Kedah Hotels dan Tempat Menarik di Kedah

Belum boleh digelar kaki jalan lagi kalau anda belum pernah menjejakkan kaki ke bumi jelapang padi, Kedah. Terletak di Utara Malaysia dan banyak Kedah Hotels yang best-best. Di Kedah, anda tak perlu risau sebab...

Pengalaman Umrah 2018

Alhamdulillah di penghujung bulan Januari, aku telah berpeluang menjejakkan kaki buat pertama kali ke tanah suci Mekah untuk melakukan umrah pada 2018. Perasaan yang sukar nak digambarkan, nak kata eksaited tu ada, gembira tu...

Apakah Kesudahannya?

Apakah kesudahan orang yang ada duit tapi berlengah untuk membayar hutang? Apakah kesudahan orang yang kaya tetapi tidak pernah bantu orang lain, kekayaan yang diberi dihabiskan melancong dan membeli barang mewah? Apakah kesudahan orang...

Beza Perfume Original dan Fake

Ribuan perfume fake di pasaran membuatkan kita berhati-hati untuk membeli perfume original, ya lah takut bayar harga original tapi dapat perfume fake. Berikut merupakan cara untuk mengetahui beza perfume original dan fake di pasaran....

Kenapa Orang Bisnes Suka Show Off

Minggu ini saya cuba untuk meluangkan masa untuk berkopi dengan orang bisnes memandangkan waktu tu belum waktu gaji so saya memang betul-betul free.. Ajak mereka borak dan minum kopi di sekitar utara. Hasilnya, saya...

Kenapa Melayu Perlu Kaya

Apabila melibatkan “Melayu”, sudah pasti akan ada isu walau apapun topiknya. Namun saya ingin beri sebab mengapa Melayu perlu berusaha untuk menjadi kaya dari sekarang. Kita perlu ubah mentaliti kita. Mungkin ada yang kata...

Kelebihan Bela Kucing

  Berita baik untuk pencinta kucing! Sebenarnya banyak faedah kalau kita dekat dengan rakan berbulu ni. Rakyat Malaysia rata-rata membela kucing sebagai haiwan peliharaan. Orang Malaysia majoritinya memeluk agama Islam, jadi pemeliharaan kucing lebih...